Осми сме по активност в портала Вашата Европа

Порталът „Вашата Европа” е създаден, за да помогне на хората и предприятията да живеят или извършват стопанска дейност в ЕС

Българите са на осмо място по активност при ползване на уеб портала на Европейския съюз „Вашата Европа” за 2016 г., съобщиха от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, което отговаря за българската информация в общоевропейския сайт.

България получи положителна оценка в последния Бюлетин за единния цифров пазар за 2016 г. за изпълнението на националните ангажименти по портала. Първите места по брой посещения се заемат от Италия, Великобритания, Германия, Финландия, Испания и Полша.

428 988 наши сънародници са ползвали информация от платформата „Граждани”, а 75 987 – от раздела „Предприятия”. Секция „Пътуване” е една от най-посещаваните, с 37,9% от общия брой потребители. Другите търсени раздели са „Работа” (20,8%) и „Превозни средства” (13%). На платформата „Предприятия” хората са търсили най-много информация в секция „Такси” (40,5%), следвана от „Финанси и Финансиране” (26,8%) и „Продаване в чужбина” (9,6%).

Порталът „Вашата Европа” е създаден, за да помогне на хората и предприятията да живеят или извършват стопанска дейност в ЕС чрез предоставяне на достъпна информация за техните права в рамките на единния пазар и да ги насочва към службите за помощ, когато това е необходимо. Информацията, публикувана на двете платформи „Граждани” и „Предприятия”, е многоезична и се предоставя от институциите на ЕС и националните правителства.

Коментар