Google обединява YouTube Red и Play Musiс

Две от платените услуги на Google – YouTube Red и Google Play Music – скоро ще бъдат обединени

Google възнамерява да обедини две от развлекателните си услуги, ползвани срещу заплащане, съобщи The Verge, позовавайки се на източници от компанията.

Лайър Коен, мениджър на музикалното подразделение на YouTube, съобщи на конференцията New Music Seminar в Ню Йорк, че предстои обединяване на YouTube Red и Google Play Music в една услуга. Повече подробности обаче не бяха разкрити.

YouTube Red е платена услуга за музика без показване на видео реклами. Потребителите могат да гледат видеоклипове във фонов режим, без достъп до интернет и имат достъп до ексклузивни филми и предавания, които обикновено не са налични за редовите потребители на YouTube.

Google пусна YouTube Red през 2015 г. в САЩ, Австралия, Мексико, Нова Зеландия и Южна Корея. Официалната статистика сочи, че през 2016 г. услугата е ползвана от 1,5 млн. души.

Google Play Music, от друга страна, е музикална стрийминг услуга, която се ползва на абонаментен принцип и е достъпна в 64 държави по света. Засега няма информация в какъв срок ще бъдат обединени двете услуги.

Коментар