Amazon предлага даунлоуд на филми и он-лайн телевизия


Он-лайн гигантът
Amazon.com стартира услуга за даунлоуд на филми и гледане на дигитална телевизия, която излезе под името „Amazon Unbox”. В момента услугата е валидна само на територията на САЩ, като от потребителите се изисква наличие на Windows XP на персоналния или мобилен компютър и интернет връзка.

Amazon Unbox се подкрепя от холивудски филмови студия и телевизионни канали, сред които са имена като Warner Brothers и CBS, които предлагат своите продукти за директно ползване от интернет потребителите. Цените са в рамките на $1.99 за епизод от телевизионно шоу и от $3.99 до $14.99 за филм.

Крайната цел на създателите на Amazon Unbox е да направят услугата достъпна както за всякакъв вид мобилни портативни устройства, така и за телевизионния екран на потребителя, съобщават от Sony Pictures, които също участват в проекта.

Насочвайки се към пазара на дигитални продукти и услуги за забавление, от Amazon.com се надяват сериозно да укрепят позициите си спрямо конкуренцията. Някои тълкуват стартирането на Amazon Unbox като непосредствена реакция на компанията срещу намалелите й приходи към края на юни тази година.

Коментар