„Раницата” HP Z VR Backpack в помощ на бизнеса

Станцията HP Z VR Backpack не е много лека, но може да се носи удобно на гърба като раница

Освен обикновените потребители-ентусиасти, скоро и професионалисти ще могат да се възползват от иновативния компютър-раница на HP. След като по-рано тази година пусна Omen X, сега корпорацията подготвя за пазара работна станция в същия дизайн.

Новият модел HP Z VR Backpack представлява носима работна станция за професионални нужди. Компютърът-раница с VR възможности може да послужи на агенции за недвижими имоти, паркове-атракциони и в други области, където бързо навлиза виртуалната реалност.

Системата се базира на процесор Intel Core i7-7820HQ vPro, графика Nvidia Quadro P5200 с 16GB видеопамет, до 32 оперативна памет DDR4-2400 и сторидж с обем 1 терабайт (TB).

HP Z VR Backpack може да работи и на батерии, с възможност за гореща замяна

„Раницата” поддържа популярни шлемове за виртуална реалност като HTC Vive, Oculus Rift и др. Тя не е много лека – тежи 4,6 кг, но е пригодена за удобно носене в специална конструкция.

Въпреки впечатляващата мощ и немалкото тегло, компютърът-раница може да работи автономно, на батерия, в продължение на 60-90 минути. Всъщност, батериите са две, с възможност за „гореща” замяна (без прекратяване на работата).

HP Z VR Backpack се очаква да излезе на пазара в края на септември т.г., според информация от американския ИТ гигант. Ориентировъчната цена на работната станция във вид на раница е 3299 щатски долара.

Коментар