iPhone 7 остава най-продаваният смартфон

И през второто тримесечие на годината епълският iPhone 7 остава най-продаваният смартфон в света

Смартфоните iPhone 7 и 7 Plus на Apple оглавяват списъка на най-продаваните модели в света през второто тримесечие, изготвен от компанията за пазарни изследвания Strategy Analytics.

В периода април-юни в света са продадени 360,4 млн. смартфона, от които 16,9 млн. (4,7%) са iPhone 7. Но броят и делът на епълските устройства намаляват спрямо първото тримесечие – тогава бяха продадени 21,5 млн. iPhone 7, което съответства на 6% от световния пазар.

iPhone 7 остава най-популярният смартфон в света, благодарение на комбинацията от лесен за използване дизайн, приложенията и широкото присъствие на пазара на дребно, коментира Strategy Analytics.

Що се отнася до iPhone 7 Plus, продажбите на този модел възлизат на 15,1 млн. (4,2% от пазара) през второто тримесечие. За сравнение, през първото тримесечие Apple продаде 17,4 млн. броя от модела, заемайки 5% от световния пазар.

На трето място по популярност е Galaxy S8 на Samsung с резултат от 10,2 млн. продадени устройства и 2,8% дял от пазара. След него се нарежда Galaxy S8+ с 9 млн. продадени устройства и 2,5% от пазара.

Моделът Galaxy S8 мигновено се превърна в най-продавания Android смартфон, благодарение на привлекателния си дизайн с извит екран, богатото портфолио от приложения и най-добрата в своя клас магазинна мрежа в десетки страни, отбелязва Strategy Analytics.

В челната петица попада и Redmi 4A на китайския производител Xiaomi. Продажбите на този модел през второто тримесечие на годината възлизат на 5,5 млн. броя, което означава 1,5% пазарен дял, сочи докладът на анализаторската компания.

Коментари по темата: „iPhone 7 остава най-продаваният смартфон”

добавете коментар...

  1. кисело зеле

    Майко тука се чудя на кого мнението е с повече грешки! Хора как изобщо да се опитам да вникна във вашата философия като нямате един ред правилно написан? @ДГД има особено много смисъл в поста си, че още и майнерите не могат да декодират! Когато почнете да ремонтиране, подменяте части, да сменяте фърмуеъра тогава давайте мнения за телефони!

  2. ДГД

    Това, че не можеш да си го позволиш не значи, че телефона е грозен. Няма смисъл Apple да бързат, те така или иначе са най-добрите. Просто усъвътшенстват технологията. Мер като самсунг да пуснат бомби? Така ще който бърза! Един китайски телефон никога не може да се сравни с iphone! Котайския тел може да е бърз като купиш, но ела след 1 месец, след 2… след 5 вече ще е за изхвърляне!

  3. Dark Avenger

    Пропусна и супер иновацията wireless charging Nokia применро я имат от 2014 🙂

  4. мУХАХАХАХ

    Продават ЕДИН телефон ЕДИн лаптоп и ЕДИН таблет. И им ги сглобяват КИТАЙЦИ с части на САМСУНГ. И това е “технологична” компания???? Просто е един БАЛОН и нищо повече. телефоните им изостават с 3 г. от тези на Самсунг и на Шарт. и с 1 г от китайските. Новият им телефон 8 е с най голямата “иновация” суперновиуя (за аплле) OLED дисплей, който китайците ползват от 2 г. а корейците от 4 г. На всичкото отгоре е и грозен. и от ифон 5 нагоре всичкото е телефон за гейове.

Коментар