ФБР убеждава бизнеса в САЩ да изостави Касперски

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ провежда срещи с енергийни и технологични компании, за да ги убеди да се откажат от използването на антивирусния софтуер на Лаборатория Касперски.

Според източници на Engadget, федералните агенти се опитват да убедят американските компании, че ползването на руския антивирусен софтуер не е безопасно.

Нещо повече, порталът CyberScoop твърди, че срещите между ФБР и бизнеса се провеждат от началото на годината и имат регулярен характер. Като доводи агентите привеждат подозрения за връзки на Лаборатория Касперски с руските спецслужби.

Отношенията на антивирусната компания с американските власти се влошиха рязко в последната година, на фона на санкциите и контрасанкциите, които си разменят САЩ и Русия. Софтуерът на Лаборатория Касперски е популярен сред американския бизнес, но сега компанията е изправена пред угрозата да загуби част от клиентите си по политически причини.

Коментари по темата: „ФБР убеждава бизнеса в САЩ да изостави Касперски”

добавете коментар...

  1. фофу

    След този титан на мисълта замълчавам с респект.

  2. кисело зеле

    и да е така, явно искат с тяхен софтуер да е, щото им е по-лесно:))) хаха не разбират на кирилица ***** от фебере и за тва пускат малко фейк news!

Коментар