Galaxy Note8 – фаблетът с „безкраен” екран

Екранът на Galaxy Note8 в съотношение 18,5:9 има диагонал 6,3 инча и резолюция Quad HD+

Новият фаблет Galaxy Note8, обявен вчера от Samsung на събитие в Ню Йорк, сякаш е способен да заличи напълно спомена за провала с Galaxy Note7 след частичната реабилитация на корейската компания с Galaxy S8/S8+.

Нямаше съмнение, че Galaxy Note8 ще предложи извит от четирите си страни „безкраен” екран Super AMOLED в съотношение 18,5:9, който вече е познат на потребителите на Galaxy S8/S8+. При Note8 екранът има диагонал 6,3 инча и максимална резолюция Quad HD+ (2960×1440 пиксела), което означава плътност 521 ppi (пиксела на инч). По подразбиране обаче дисплеят е настроен на резолюция 2220×1080 пиксела (Full HD+), а по-високата стойност може да се задава ръчно.

Както и при всички предишни модели от семейството Note, новият Galaxy Note8 идва в комплект със стилус S Pen, който е значително подобрен. Така например, диаметърът на върха е намален до 0,7 мм и е увеличена чувствителността към силата на натиск – писалката разпознава 4096 нива, което създава усещане за ръка, молив или четка в зависимост от това имитация на какъв инструмент е избрана в найстройките.

Блаодарение на стилуса, Galaxy Note8 поддържа редица нови възможности, вкл. създаване на собствени анимирани GIF-ове и емоджи, добавяне на ръкописен подпис към снимки и поместване на бележки на екрана Always On Display. Освен това S Pen, както и самият смартфон са защитени от влага по стандарта IP68.

Galaxy Note8 се захранва от батерия с капацитет 3300 мАч, с поддръжка на безжично и бързо зареждане

Въпреки някои по-ранни предположения, фаблетът няма вграден в дисплея скенер на пръстови отпечатъци. Разбира се, такъв присъства, но както обикновено – на задния панел до камерата. Като алтернатива може да се ползва наличният скенер на ириса.

Двойната задна камера се очакваше още в Galaxy S8/S8+, но едва сега, при Note8, тя е факт. Основният фотомодул включва две 12-мегапикселови матрици с големи 1,4-микронни пиксели, едната от които поддържа автофокус с технология Dual Pixel и работи в тандем с широкоъгълна оптика с диафрагма f/1,7, а другата има обектив f/2,4, който обезпечава 2x оптичен зум. И двата модула имат вградена оптична система за стабилизация на изображението.

Предната камера за селфи поддържа резолюция 8 мегапиксела, има максимална диафрагма f/1,7 и автофокус.

Galaxy Note8, подобно на други устройства на Samsung, е проектиран на базата на два чипа – Exynos 8895 и Qualcomm Snapdragon 835. Вторият вариант е предназначен за американския и още няколко други пазара, докато в останалите страни фаблетът ще се доставя с Exynos 8895. Чипът има осемядрен CPU (4×Mongoose 2,3 GHz + 4×Cortex-A53 1,7GHz) и графичен ускорител Mali-G71.

В устройството са вградени 6GB оперативна памет и 64, 128 или 256GB постоянна флаш памет, в зависимост от модификацията. Предвиден е също слот microSD за инсталиране на карти памет с капацитет до 256GB.

Фаблетът работи под управление на операционна система Android 7.1.1 Nougat, като в бъдеще се очаква актуализация до Android 8.0 Oreo, пусната по-рано тази седмица от Google.

Новият фаблет Galaxy Note8 разполага с двойна основна камера, до която е разположен скенерът на пръстов отпечатък

Galaxy Note8 се захранва от батерия с капацитет 3300 мАч, с поддръжка на безжично и бързо зареждане. Samsung гарантира безопасността на устройството и уверява, че батериите преминават 8-степененно тестване, което беше внедрено в производствения процес на компанията след неудачите с Galaxy Note7, причинени именно от батерията.

Комуникационните възможоности на фаблета включват поддръжка на LTE Cat. 16, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5GHz), Bluetooth 5.0 и NFC. Предвиден е порт USB Type-C, но въпреки това Samsung е оставил и аналоговия 3,5-мм аудиоизход, благодарение на който потребителите могат да ползват всякакви слушалки.

Galaxy Note8 има размери 162,5×74,8×8,6 мм и тежи 195 грама. В комплекта на фаблета са включени гарнитура AKG, сменеями накрайници за S Pen и инструмент за тях, преходници USB и micro-USB, зарядно устройство с кабел и  инстремент за отваряне на слота за SIM картата.

Официалните продажби на Galaxy Note8 в България ще започнат на 15 септември, като устройството ще се предлага в цветове „среднощно черно” и „кленово златно”. Вчера стартираха предварителните продажби на смартфона, а потребителите, които поръчат своя Galaxy Note8 до края на 13 септември, ще го получат в пакет с док станция Samsung DeX.

Цената на фаблета в Европа е 999 евро заедно с док станцията, докато на пазара в САЩ моделът ще се продава за 930 долара. Притежателите на Galaxy Note7 ще могат да разчитат на отстъпка до 425 долара.

Коментари по темата: „Galaxy Note8 – фаблетът с „безкраен” екран”

добавете коментар...

  1. Хера

    Хора ,които не разбират от телефони моля да не се обаждат!
    За пръв път ми харесва екран има много памет и качество на изработката.
    След гафа с последният модел този Note 8 е убиец
    Направо неописуем откъм качество на изработка защото е минал 1млн. проверки Телефон ,който е насочен към хора с пари искащи качество за парите си.
    Неми разправяйте врели некипели и какъв телефон използува баба ви ,а си кажете
    Не е по джоба на всеки да притежава свесен модерен и качествен 6,4 инча огромен екран в размера на 5,5 инчов телефон
    При дебелина колкото 3 кредитни карти подобнонещо рядко се псреща – веднъж на 100г. .

  2. Anonymous

    Че кой може да ползва пълните функции ?
    Важн е да унижиш първенютата в мола.

  3. S фен

    Никога не бих избрал този “таблет” с тези стандартни вече параметри пред S8+. Направо да им се чудиш защо са го пуснали….май само да кажат че го има или са се застраховали като са го направили като изпитания вече S8+. Даже и S8+ не си заслужава повечето пари спрямо S8. Май са на логиката вземете най скъпото за да се фукате а не че е по-добро и удобно.

Коментар