Полицията в Ню Йорк минава от Windows Phone на iPhone

Десетки хиляди полицаи в Ню Йорк ще се сдобият с iPhone на мястото на Windows Phone устройствата

Полицейското управление на мегаполиса Ню Йорк ще мигрира 36 хиляди служители от смартфони под управление на Windows Phone към епълски устройства iPhone, съобщи Ню Йорк Пост.

WP устройствата са купени в последните две години като част от програма за модернизация на стойност 160 млн. долара, но поради невъзможност да бъдат обновявани, полицията се отказва от тях. Става въпрос за смартфони Nokia, работещи под управление на операционна система Windows Phone.

Последните бройки са получени от полицията само преди няколко месеца, но до края на годината те ще бъдат заменени със смарфони iPhone от Apple. Нуждата от замяна се обяснява с решението на Microsoft да прекрати поддръжката на операционната система, под управление на която работят десетки приложения, създадени специално за нуждите на полицията в Ню Йорк.

По-рано специалисти предупредиха, че изборът на мобилна платформа от Microsoft за сметка на Android и iOS не е целесъобразен. Но въпреки това полицията купи за служителите си модели Nokia Lumia 830 и Lumia 640XL, излезли на пазара съответно през 2014 и 2015 г. Тези устройства се доставят с Windows Phone 8.1, но през юли т.г. Microsoft обяви, че прекратява поддръжката на платформата.

Коментар