Toshiba подготвя за пазара 14-терабайтов HDD

Toshiba първа ще пусне на пазара твърд диск с капацитет 14 терабайта

Капацитетът на твърдите дискове продължава да нараства с бързи темпове. В потвърждение на тази тенденция, скоро на пазара се очаква устройство с капацитет 14 терабайта.

В края на миналата година Western Digital обяви 12-терабайтовия HDD HGST Ultrastar He12. Рекордно високият капацитет беше постигнат от компанията с използване на осем магнитни плочи в корпуса, технология PMR и херметизирани зони с хелий.

WD обеща да пусне и 14-терабайтов модел от същата серия. Но изглежда, че конкурентът Toshiba първи ще предложи на пазара подобен твърд диск. Компанията планира да пусне до края на настоящата година HDD с капацитет 14TB, съобщи The Register.

Към момента няма никакви подробности за техническите параметри на устройството, което обещава нов рекорд в капацитета на твърдите дискове. Едва ли обаче безпрецедентният 14TB твърд диск на Toshiba ще се различава особено в технологиите от останалите обемни HDD.

В началото на годината Seagate също намекна за подготвян HDD с рекордно висок капацитет от 18 терабайта. Очаква се устройството да излезе на пазара до средата на следващата година.

Коментари по темата: „Toshiba подготвя за пазара 14-терабайтов HDD”

добавете коментар...

  1. WD_HGST

    Стана сливане, разбира се:
    “https://www.wdc.com/about-wd/newsroom/announcements/wdc-acquires-hgst.html”

  2. S

    Освен ако не съм пропуснал някое сливане HGST Ultrastar линията е на Hitachi. Ако искате си проверете кое кое е. 🙂

  3. до Anonymous

    Ти закъсня, ужасно закъсня

Коментар