Касперски не се отказва от САЩ, отваря нови офиси там

Лаборатория Касперски възнамерява да отвори нови офиси в Северна Америка на фона на трудностите, които изпитва в САЩ, поради геополотическата ситуация

Въпреки ударите, които понесе в САЩ, руската антивирусна компания Лаборатория Касперски няма намерение да се отказва от бизнеса отвъд океана. Нещо повече, доставчикът на софтуер за сигурност планира да отвори нови офиси в страната през следващата година.

Лаборатория Касперски е на пазара в САЩ от 2005 г., като в американското й представителство работят около 300 души, вкл. R&D специалисти и анализатори. През юли т.г. обаче Белият дом изключи компанията от списъка с доставчици за правителствените структури, поради съмнения за връзки с руските служби.

Наскоро и най-големият ритейлър за електроника Best Buy прекрати продажбите на софтуер от Лаборатория Касперски. Но руската компания обяви, че ще продължи да продава своите продукти в САЩ чрез уеб сайта си или през други търговски вериги.

През 2018 г. Лаборатория Касперски възнамерява да отвори нови офиси в Северна Америка и по-конкретно – в градовете Чикаго, Лос Анджелис и Торонто, съобщи Комерсант.

Междувременно, компанията опроверга информациите, че ще закрие подразделението си във Вашингтон. Според официалното изявление, в момента всичките три офиса на Лаборатория Касперски в САЩ работят нормално, вкл. този във Вашингтон, но компанията разглежда варианти за оптимизация, предвид сложната геополитическа ситуация.

Коментар