Новата приставка Apple TV 4K поддържа HDR10

Тим Кук обяви новата ТВ приставка Apple TV 4K в театъра на името на Стив Джобс в Купертино

На голямата си пресконференция вчера Apple обяви нова ТВ приставка, наред със смартфоните от осмо поколение iPhone 8 и 8 Plus и юбилейния iPhone X.

Както се очакваше, Apple TV 4K поддържа възпроизвеждане на видео с ултрависока резолюция 4К, но не само това. Новото устройство идва с поддръжка на разширен динамичен диапазон HDR10 и технология Dolby Vision.

В театъра на името на Стив Джобс в Купертино компанията показа екранни снимки от Apple TV 4К и трейлър на филма Spider-Man: Homecoming в резолюция 4К, който скоро ще се появи в iTunes.

Apple работи също с холивудските студия, за да осигури повече съдържание в онлайн магазина си, без да увеличава цената на филмите, а резолюцията на някои заглавия ще бъде повишена до 4К безплатно.

Apple показа единствено екранни снимки и трейлъри от ТВ приставката в резолюция 4К HDR

Очаква се още тази година потребителите на Apple TV 4K да получат достъп до спортни предавания с резолюция 4К. Разработчиците от студио That Game Company пък обявиха играта Sky за Apple TV 4K, очаквана на пазара до края на 2017 г.

Apple TV 4K стъпва на едночипова система Apple A10X, която се използва и в таблета iPad Pro. Предварителните продажби на устройството започват на 15 септември, а продажбите – на 22 септември във версии с 32 и 64GB памет на цени съответно 179 и 199 долара.

Коментар