Машиностроенето у нас внедрява IoT от Siemens

Облачно базираната IoT платформа на Siemens позволява непрекъснат мониторинг и оптимизация на производствените процеси в машиностроенето

Две от водещите машиностроителни предприятия в страната – РАИС ООД и ЗММ Сливен АД, част от ЗММ България Холдинг,  внедриха IoT платформа на Siemens за събиране и анализ на данни – MindSphere, използвайки специализираното приложение Manage MyMachines.

Благодарение на интеграцията с отворената облачно-базирана платформа MindSphere, машини, произведени от тези компании и оборудвани със системите за управление на Siemens – SINUMERIK 828D и SINUMERIK 840D sl, получават възможност да събират и анализират огромни обеми от данни, които могат да бъдат използвани за последващо оптимизиране на процесите.

Такъв онлайн-мониторинг се прилага за пръв път в България, посочиха от Siemens. Връзката с MindSphere  позволява производственият процес да бъде наблюдаван от всяко място по света чрез различни устройства, без да е необходимо физическо присъствие в дадената локация.

Възможността да се отчита точния статус на производствената система в реално време, както и да се проследи назад във времето, гарантира прозрачност с цел оптимизация и по-бърза реакция при критични ситуации, поясниха от офиса на немската компания у нас.

CNC системите за управление на Siemens – SINUMERIK 828D и SINUMERIK 840D sl, разполагат с човеко-машинен интерфейс на български език, което повишава удобството при работа. Интеграцията им с MindSphere дава възможност за създаване на собствена конфигурация за наблюдение.

Възможността за свързване едновременно на повече от 100 машини с MindSphere ще бъде демонстрирана по време на световното изложение ЕМО в Хановер (18-23 септември). Тази година то е под мотото „Свързани системи за интелигентно производство“.

Коментари по темата: „Машиностроенето у нас внедрява IoT от Siemens”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Машиностроене у нас ;)))))

Коментар