Първа услуга за споделени автомобили в Румъния

Услугата CABY цели да направи градските пътувания в Румъния по-приятни и по-лесни

Румънската компания Casa Auto пусна първата в страната услуга за споделени автомолили – CABY в гр. Яш, която ще използва изключително електрически превозни средства като Mitsubishi iMiev.

За начало концепцията на CABY ще бъде използвана само от служителите на компанията, гласи прессъобщението. Следващата стъпка включва разширяване на автопарка, така че услугата да стане достъпна за широката общественост, пише GreenTech.bg.

„Имаме страст към автомобилите и сме загрижени за това как те помагат на хората. Искаме хората да пътуват по-просто, по-приятно и по-ефективно в градовете – без замърсяване. Затова създадохме CABY, модерна концепция, която има за цел да направи всички градски пътувания по-приятни и по-лесни“, заяви Богдан Питигой, президент на Tester Group, в състава на която е Casa Auto.

След първата стъпка по регистрация на сайта на CABY потребителите ще могат да наемат колите си при някое от 5-те зареждащи устройства и да ги използват толкова дълго, колкото им е нужно. Пробегът от 120 до 300 км е оптимален за ежедневно градско ползване.

Коментар