The Pirate Bay тества добив на криптовалута

Добивът на биткойн може да се окаже печеливш бизнес модел за торент тракерите

Администраторите на торент тракера The Pirate Bay проведоха този уикенд 24-часов експеримент с добив на криптовалута. Програмата за майнинг, поместена на сайта, е ползвала ресурсите на потребителските компютри, съобщи TorrentFreak.

При влизане в сайта на The Pirate Bay, потребителите забелязали повишено натоварване на процесорите им. Причина за това се оказва програмата за добив на биткойни (майнинг), която е била вградена в някои секции на сайта, но не и на началната страница.

Програмата се активирала, когато потребителите търсели съдържание. По-късно представители на The Pirate Bay потвърдиха, че са провели експеримент на нов начин за генериране на приходи.

Ако изпитанията с добив на биткойн и други криптовалути чрез компютрите на потребителите се окажат успешни, The Pirate Bay може да се откаже напълно от традиционната реклама като източник на приходи, смятат пазарните наблюдатели.

Коментари по темата: „The Pirate Bay тества добив на криптовалута”

добавете коментар...

  1. ха

    Традиционната реклама на никого не пречи, докато майнингът си е чиста кражба на електричество за сметка на потребителите.
    И те почнаха да играят с мръсните номера…

  2. Saevar

    Супер, радвам се за тях.

Коментар