ICQ пусна отворена платформа за стикери

Всеки потребител на ICQ вече може да създаде и сподели с приятели собствен стикерен пакет

Разработчикът на мултиплатформения месинджър ICQ пусна отворена платформа за стикери. Сега всеки потребител на приложението може да създаде собствен пакет от ICQ стикери и да го сподели с приятелите си.

Пакетът може да включва картинки на приятели, любими актьори, котки или най-новите меми, уточниха от разработчика Mail.Ru Group. Размерът на стикерите се оптимизира автоматично за коректно възпроизвеждане на различни устройства.

За да създаде нов стикер, потребителят трябва да добави специализиран бот към списъка с контакти и да следва инструкциите. В допълнение към създаването на пакети от стикери, потребителите могат също да модифицират съществуващите пакети, като добавят нови стикери или премахват ненужните.

След качването, новият стикерен пакет става достъпен от раздела със стикери наред с останалите пакети. Предвидени са два начина за споделяне на стикерни пакeти с приятели – чрез изпращате на постоянен линк или на стикер от пакета, а получателят може да инсталира целия пакет като кликне на стикера.

ICQ представлява мултиплатформен месинджър, който предлага пълния спектър от възможности за комуникация, вкл. текст, глас и видео, обмен на файлове, конференции, SMS услуга, онлайн игри, нотификации и др. Приложението има 11 млн. потребители и е съвместимо с Windows, OS X, Linux и популярните мобилни платформи.

Коментар