Флагманът Mate 10 с първа надеждна снимка

Това е може би първото достоверно изображение на Huawei Mate 10 (източник: Evan Blass)

Обещаващият смартфон Huawei Mate 10 ще дебютира следващия месец, а производителят от Китай вече вдигна достатъчно шум около новия си флагман и очакванията на феновете и индустрията са огромни.

Освен предварителните информации за „чудесата” в новия смартфон, вкл. изкуствен интелект, в интернет изтече и първата надеждна снимка на устройството от доказалия се като достоворен източник блогър Еван Блас (Evan Blass).

Считаното за истинско изображение на Huawei Mate 10 бе публикувано тази седмица на страницата на Еван Блас в Twitter. Вижда се устройство с малки рамки от двете страни и симетрични рамки над и под екрана.

Смартфонът изглежда удължен и тесен, а под дисплея е намерено място за бутона Home. Над екрана се забелязват процепи за говорители, предна камера и няколко сензора.

Очаква се Huawei да представи на 16 октомври три версии на флагмана – Mate 10, Mate 10 Pro и Mate 10 Lite. Съдейки по изявленията на компанията, Mate 10 ще бъде най-малкото достоен конкурент на iPhone 8 и iPhone X, обявени от Apple миналата седмица.

Нещо повече, Huawei набляга на по-развити възможности за изкуствен интелект, благодарение на собствения чип Kirin 970, който включва обособен блок за невронни изчисления.

Изкуственият интелект, разбира се, е характеристика и на новия iPhone, в който Apple разчита на бионичен чип A11. При представяне на смартфона, компанията от Купертино наблегна на усъвършенстваната технология за разпознаване на лице Face ID.

Коментари по темата: „Флагманът Mate 10 с първа надеждна снимка”

добавете коментар...

  1. Иван

    Копач, копай си там и не коментирай Апъл! Сери си на воля по полето и не се занимавай със FaceID.

  2. Koпач

    Компанията от Купертино яко се осра с “технологията за разпознаване на лице”…..
    Цял свят ги видя.

Коментар