ERP посреща ръста на бизнеса, но не е панацея

При много компании, действащи на нашия пазар, бизнес проблемите стават все по-пряко свързани с управлението на опeративна информация. Основната причина за това е израстването на бизнесите, констатираха от компанията MMD Partners.
За да се управляват не 2, а 20 милиона лева приходи, не е достатъчно просто да има повече търговци. Нужно е те да се управляват по качествено нов начин, коментираха консултантите.
Ако към търговската дейност се добави производство, то изисква различен тип информация, като например пълна и детайлна себестойност, за да се следят неговите резултати. Добавя се и условието, че всяка дейност трябва да се анализира отделно, без смесване на информация с останалите.
MMD Partners, отчитайки процесите на пазара, създаде отделен бизнес – MMD Scale – за внедряване на информационни системи от тип ERP (планиране на ресурсите на предприятието). В момента компанията работи с продуктите на Oracle и Microsoft, като решенията на първата са ориентирани към по-големи бизнеси със сложни дейности, а на втората – към средни предприятия.
MMD Scale ще даде на клиентите чистата бизнес гледна точка, съчетана с техническа експертиза, за да отговори на основните въпроси, свързани с ERP: дошло ли е времето за ERP, какво трябва да се внедри, как точно ще се подпомогне бизнесът, колко ще струва като пари, време и хора и др.
ERP все пак не е панацея, заявяват от MMD Partners. Има фирми, които правят чудеса с Excel, а други, въпреки своите инвестиции, не успяват да извлекат пълния потенциал за бизнеса от информационните си системи.

Коментар