Велико Търново помага с ИТ на хората с увреждания

Хората с увреждания ще могат да се свържат в реално време с преводач чрез мобилно приложение, за да ползват по-лесно административните услуги на общината

Ново мобилно приложение улеснява административното обслужване на хората със слухови и говорни увреждания във Велико Търново, съобщи сайтът на Общината.

С помощта на таблет и чрез специализиран софтуер, в реално време хората с увреждания ще могат да се свържат с преводач, който да насочва както тях, така и служителите към желаните административни услуги.

Видеоконферентната връзка и жестомимичният превод значително оптимизират времето на работа с хората, страдащи от този тип увреждания, подчертават от общината.

Новата услуга е напълно безплатна и вече е налична в Центъра за услуги и информация на гражданите, намиращ се на партера в сградата на Община Велико Търново.

Общинската администрация в старопрестолния град остава сред водещите в България по дигитализиране на административното обслужване. С внедряване на новите електронни услуги Общината разширява цялостно дигиталната си платформа.

Коментар