Western Digital обяви първия в света HDD 14TB

3,5-инчовият HGST Ultrastar Hs14 идва с рекордно висок капацитет от 14 терабайта

Производителят на твърди дискове Western Digital е готов с първия 14-терабайтов модел – това е моделът HGST Ultrastar Hs14, образци от който вече са достъпни за партньори на компанията.

HGST Ultrastar Hs14 е устройство от корпоративен клас, което използва магнитен запис по технология от второ поколение SMR и херметизиране с хелий по технология от четвърто поколение HelioSeal.

Капацитетът на новия HDD рекордьор е повишен с 40% спрямо предишното поколение дискове с най-висок обем за съхранение, а скоростта на последователен запис – повече от два пъти, съобщава производителят.

Увеличаването на капацитета не е в ущърб на надеждността, уверява Western Digital. Средното време между откази (MTBF) е 2,5 млн. часа, а гаранцията на диска, предоставяна от прпоизводителя, е пет години.

3,5-инчовият HGST Ultrastar Hs14 ще се доставя с интерфейси SATA 6 Gbps и SAS 12 Gbps. Скоростта на въртене на шпиндела възлиза на 7200 об/мин., а буферът има размер 512 MB. Цената на 14-терабайтовия HDD не се съобщава.

Коментар