Microsoft призна провала с Windows 10 Mobile

Microsoft е направила всичко възможно да повиши популярността на мобилните платформи Windows 10 Mobile и Windows Phone, но усилията са се оказали напразни, призна в своя Twitter блог Джо Белфиоре, бивш мениджър на проекта Windows Phone.

По-конкретно, Microsoft се е постарала да увеличи броя на приложенията, дори сама ги е създавала, плащала е също на външни разработчици, но потребителската база е била твърде малка, за да привлече външни компании, споделя Джо Белфиоре.

Същевременно, той потвърждава, че Microsoft ще продължи да поддържа платформата. Потребителите ще получават актуализации на сигурността, но компанията няма да разработва и добавя нови възможности към мобилната операционна система.

Показателно е, че Джо Белфиоре също използва в ежедневната си работа смартфони под управление на iOS и Android, признава самият той.

По-рано се появиха слухове, че Microsoft работи над ново мобилно устройство с кодово име Andromeda, което се очаква да излезе през следващата година с операционна система Windows Core OS, но тази информация не е потвърдена от компанията.

Коментари по темата: „Microsoft призна провала с Windows 10 Mobile”

добавете коментар...

  1. 10

    Имам Уидоус телефон от години и определено не искам да го сменям.
    Системата е много лека и изчистена ,определено е класи над
    другите при еквивалетно желязо.
    Всички известни апове ги има за 10-та и си работят перфектно.
    Грам не харесва Андроида,а за ябълката пари не давам.

  2. Дедовия

    Ами тей ше кат не вади с баката кинти се спира, след това стартъп след стартъп. През погледа на ЦФО-то тей ше е, не вади пари в рецайкал бина и тка. Ашлаци. Въри праи апове за другите платформи ся.

  3. Минувач

    Нагло!

    Веднага да си подаде оставката, а след него и Надела.

Коментар