BlackBerry Motion е напълно сензорен

BlackBerry Motion е изпълнен в метален корпус с дебелина 8,13 мм

Тази седмица в Дубай се състоя премиерата на новия смартфон BlackBerry Motion – устройство с напълно сензорен екран, без типичната за канадския бранд физическа клавиатура. Смартфонът се предлага от китайската компания TCL, която неотдавна придоби правата върху бранда смартфони BlackBerry.

Екранът на BlackBerry Motion има диагонал 5,5 инча и резолюция Full HD 1920х1080 пиксела, като е защитен от надраскване със стъкло Premium Anti-Scratch. Други особености на модела са водойустойчивостта по стандарта IP67 и защитата от прах. Смартфонът може да издържи половин час под вода на дълбочина до 1 метър.

Motion е изпълнен в метален корпус с дебелина 8,13 мм. Устройството разчита на чипсет Qualcomm Snapdragon 625 с осемядрен процесор, допълнен от 4GB оперативна памет и 32GB постоянна памет. Налични са два слота – microSD и USB Type-C.

Смартфонът има две камери – основна с резолюция 12MP, обектив f/2,0, фазов автофокус и възможност за запис на 4К видео, и предна 8MP камера за селфи. Скенерът на пръстов отпечатък е изнесен на предния панел и вграден в бутона Home.

BlackBerry Motion идва с най-мощната в историята на бранда батерия – 4000 мАч, способна да осигури автономна работа до над 32 часа при смесен режим на използване. Предвидена е и възможност за бързо зареждане Quick Charge 3.0 – до 50% за 40 минути.

Устройството работи под управление на операционна система Android 7.1 Nougat, която следващата година ще бъде обновена до Android 8.0 Oreo. Интересна нова функция е Locker, с помощта на която потребителите могат да съхраняват файлове и снимки на вградения сторидж, като достъпът до тях е с пин код или пръстов отпечатък.

Предварително инсталиран е и софтуерът Convenience Key с 4 профила – за дома, автомобила, офиса и един настройваем от потребителя.

Продажбите на BlackBerry Motion ще започнат по-късно този месец, първоначално на пазарите в Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства на цена от $463. Междувременно, смартфонът се появи на сайта на холандския ритейлър Belsimpel с цена 499 евро.

Коментар