Тим Кук: iPhone X струва по-малко от едно кафе на ден

Тази седмица на пазара излезе юбилейният iPhonе X. Цените започват от 999 долара за версията с 64GB и 1149 долара за вариант с 256GB на пазара в САЩ, а у нас – от 1700 лв. И докато мнозина не биха дали за нищо на света подобна сума за смартфон, други са склонни дори да задлъжнеят, но да имат флагмана.

Според шефа на Apple Тим Кук, всеки може да си позволи iPhone X, тъй като смартфонът ще ни струва няколко чашки кафе седмично, пише MacRumors, позовавайки се на изявление на CEO-то по време на конференция по повод финансовите резултати на компанията, обявени през седмицата.

Повечето потребители на Apple в САЩ купуват операторски версии на смартфони и плащат определена сума всеки месец. Така например, AT&T предлага базова версия на iPhone X за разсрочено плащане в продължение на две години и половина срещу сумата от 33,34 долара на месец.

„Важно е да знаете, че огромен брой хора плащат ежемесечно за смартфони. Мисля, че можете да си купите iPhone X само за 33 долара на месец. Това са няколко кафета на седмица, или по-малко от една чашка кафе всеки ден в някое от приятните кафенета”, каза Тим Кук.

Много собственици на iPhone продават своите стари смартфони, като така намаляват цената за ново устройство с 300-350 долара, казва още Кук. По неговите думи, iPhone има най-висока стойност на препродажба в индустрията.

Що се отнася до ценообразуването, Тик Кук пояснява: „Ние не се опитваме да таксуваме [потребителите] с най-високата цена, която можем да получим. Ние просто се опитваме да оценим това, което доставяме. iPhone X има много нови технологии, които водят индустрията”.

Коментари по темата: „Тим Кук: iPhone X струва по-малко от едно кафе на ден”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И за тая скопена, недоносена версия да им платя 1000$ ?!!

    1000$ е реклама.
    Реално е ….

  2. X_IP

    Пия си кафето по 0.50 ст и няма да го заменя за шарена кутия с малко стъкълце

  3. Иван

    Винаги до сега си купувам последният модел, но не и тоя път! Първо се издъниха със срока – телефона не беше готов навреме и голяма част от новите неща просто ги махнаха, защото не работят (вграденият в екрана сензор за пръстови отпечатъци и истинското безжично зареждане). И за тая скопена, недоносена версия да им платя 1000$ ?!!

  4. Anonymous

    В Бг по 1 кафе на ден в продължение на 10 год.

  5. Димитър Иванов

    А, това че кафето в тези по-приятни кафенета е 3-5 долара, също не лудост, а?

  6. Анонимен

    Без тези скъпи телефони е по добре.
    Пием си кафето и това е.

  7. Anonymous

    Без тези скъпи телефони е по добре.
    Пием си кафето и това е.

  8. SAMSUNG

    Като почнем от екрана…

  9. Anonymous

    Едно кафе е $5$там.

    $5*250 работни дни = $1250

  10. д-р Анус

    Предпочитам да ползвам стационарен телефон!

  11. Българин

    Мерси, ама предпочитам да си пия кафето.

Коментар