Google Poly – библиотека от безплатни 3D обекти

Библиотеката Poly позволява на разработчиците бързо да намират желаните триизмерни обекти и сцени за използване в мобилни приложения за виртуална и допълнена реалност

Разработчиците на приложения за виртуална и допълнена реалност (VR/AR) получиха достъп до библиотека от безплатни 3D обекти – Poly, поддържана от Google. По-рано интернет компанията предложи инструментите Tilt Brush и Blocks, които опростяват създаването на 3D модели, а сега – цяла библиотека.

Poly позволява на разработчиците бързо да намират желаните триизмерни обекти и сцени за използване в мобилни приложения за виртуална и допълнена реалност. Библиотеката е интегрирана напълно с инструментите Tilt Brush и Blocks, поддържа модели във формати OBJ и MTL, като в бъдеще колекцията ще се разширява.

Разработчиците ще открият в Poly материали за всевъзможни проекти – от игри през космически пътешествия до успокояващи приложения с AR цветове. Налични са хиляди безплатни 3D модели, които  подлежат на лесно коригиране и доработка в Tilt Brush или Blocks. Библиотеката автоматично свързва преработения модел с оригинала.


Освен това Poly може да служи като галерия за разглеждане на 3D обекти на екрана на смартфон или в десктоп браузър. Откритите интересни модели могат да се преобразуват в GIF анимация или просто да се разгледат във виртуална реалност с помощта на Cardboard или Daydream View.

Коментар