Microsoft затваря вратичка към безплатен Windows 10

Последната вратичка за безплатно обновление до Windows 10 – чрез опциите за хора с увреждания – ще бъде затворена в края на годината

На 31 декември Microsoft ще затвори и последната вратичка за безплатно обновяване до Windows 10 за потребителите на Windows 7 и 8.1. Такава опция все още съществува за потребители с хора с увреждания, но на практика всеки може да се възползва от нея.

Официално, Microsoft спря безплатната актуализация до Windows 10 през юли 2016 г. Но и до ден днешен има вратичка, през която по-находчиви потребители могат да обновят системите си до Windows 10, като активират съществуващите опции за хора с ограничения, от секцията Accessibility в сайта на Microsoft.

Самата Microsoft не извършва никакви проверки, свързани с помощните технологии за хора с физически ограничения. Но в края на годината ще отпадне и тази последна възможност за безплатен ъпдейт.

Пазарните наблюдатели не очакват това да повлияе на възприемането на Windows 10. Счита се, че всички желаещи вече са обновили платформите си до Windows 10 и вероятността да злоупотребят с опцията за хора с ограничения е малка.

По данни на NetMarketShare, делът на Windows 10 при персоналните компютри се е увеличил от 9% през ноември 2015 г. до 29,3% през октомври 2017 г. Но Windows 7 продължава да бъде най-популярната десктоп платформа с дял от 46,6%, като за същия период е загубила 10%.

Коментари по темата: „Microsoft затваря вратичка към безплатен Windows 10”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Все ми е тая аз си ползвам Linux xaxaxa

  2. MS fan

    Милите! Понеже никой не иска да обновява към Windows 10, се чудят вече как да подканят потребителите… 😀

Коментар