Google Assistant напредва с разпознаването на музика

Разпознаването на музика с помощта на Google Assistant вече работи на повече смартфони

Гласовият помощник Google Assistant се научи да разпознава музика в реално време и на устройства, различни от Google Pixel 2, съобщи AndroidPolice. Новата функционалност, позната като концепция още от Google Search, вече е достъпна на редица други смартфони, вкл. OnePlus и Nextbit.

Разпознаването на музика с помощта на Google Assistant работи на същия принцип, както в популярните приложения Shazam или SoundHound. Единствено трябва да помолите гласовия асистент да определи коя песен се изпълнява наблизо – например, когато сте в заведение.

Функцията идва заедно с поредното обновление на Google Assistant и все още не е налична на всички устройства, тъй като актуализацията се разпространява поетапно. Първоначално, разпознаването на музика работеше само на устройствата Pixel 2.

Разпознаването се задейства автоматично, ако устройството забележи възпроизвеждане на музика във фонов режим при включване на Google Assistant, но потребителят може и сам да попита гласовия асистент коя песен се изпълнява. Функцията има регионални ограничения, както беше и при Google Search.

Коментар