Paysafe дарява 200 компютъра на училищата

Децата от 11 български училища ще получат достъп до съвременни компютърни технологии, бгодарение на Paysafe

11 родни училища ще получат до края на годината общо 200 компютъра от Paysafe България. Стойността на дарението възлиза на 100 хил. лева, съобщиха от компанията, която е част от глобалния доставчик на цялостни разплащателни решения Paysafe. 

Ученици от областите Враца, Кърджали, Монтана, Стара Загора и Хасково ще имат възможност да се обучават, използвайки специално създадени за образователни цели лаптопи Acer. Така за избраните училища ще се осигури по-добре оборудвана техническа база, подчертаха от Paysafe. Инициативата е част от програма за дигитално приобщаване, която цели да подпомогне образованието и живота на младите, уточниха от компанията.

„Благодарение на дарението на Paysafe, нашите ученици, най-вече изучаващите информационни технологии, ще доразвият дигиталните си компетенции. Това е от изключително значение в съвременното информационно общество”, сподели Красимира Каменова, директор на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Проф. Арх. Стефан Стефанов”, гр. Монтана.

Фондация BCause е логистичен партньор на Paysafe в инициативата. „С това дарение компанията ще даде възможност на ученици от 11 български училища да използват най-новото в областта на съвременните компютърни технологии и ще поощри мотивацията на повече от 4 000 деца”, изтъкна Елица Баракова, изпълнителен директор на BCause.

„Paysafe България бе излъчена за най-голямата софтуерна компания в България за 2016 г. и ние бихме искали да се отплатим на обществото, което ни даде над 900 таланти за нашия екип. Надяваме се, че България ще продължи да инвестира в хората си, за да бъде талантът поощряван и да се развива в името на общото благо”, каза Мирослав Божилов, генерален директор на Paysafe България.

Дарението е поредна инвестиция на компанията в младите таланти. Paysafe България предлага също шестмесечен платен стаж за начинаещи софтуерни инженери. Програмата е насочена към млади хора, които имат желание да се развиват в сферата на технологиите, и предлага интензивно обучение за придобиване на необходимите умения.

Paysafe България бе създадена в резултат от придобиването на Skrill от Optimal Payments през 2015 г. Днес компанията е един от най-големите работодатели у нас, а офисът й заема седем етажа в Capital Fort – София. Именно офисът в София е най-големият в рамките на глобалната компания и ще продължи да бъде много важен развоен, технологичен и оперативен център.

Коментар