AI барман прави коктейли според личния вкус (видео)

Видяхме AI бармана на конференцията Fujitsu Forum 2017 в Мюнхен, където хитрата машина бе заета да прави пъстроцветни напитки за всички гости

Ако се чудите докъде е стигнало развитието на изкуствения интелект (AI), ето един много приятен отговор. Изкуственият интелект вече е достатъчно „умен”, за да може да отгатва по лицето кой е любимият ви коктейл – и даже да го приготви. Остава да го изпиете с удоволствие.

Видяхме AI бармана на конференцията Fujitsu Forum 2017 в Мюнхен, където хитрата машина бе заета да прави пъстроцветни напитки за всички гости. Процедурата започва със снимка. На база фотографския образ, AI барманът предполага кой е любимият коктейл на човека и му предлага списък с най-вероятните фаворити.

Е, все пак интелектът е изкуствен, затова има и втора колонка – с опция човек да избере сам какво да му приготвят, в случай, че AI не се с справил с гадаенето.

Оказва се обаче, че смарт-барманът познава доста добре. Запитахме неколцина от сдобилите се с напитка от него дали е уцелил вкуса им и всички бяха единодушни, че машината е познала предпочитания коктейл.

Приготвянето на коктейла е автоматизирано и, може да се каже, доста по-зрелищно от приготвянето от човешка ръка. Поне засега.

Сервирането все пак е поверено на човек. За да знае на кого да поднесе пъстроцветното питие, той се ориентира по снимката, която роботът показва точно над чашата с готовото питие.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар