ASUS Game Arena събира геймърите в София

ASUS Game Arena ще събере предколедно феновете на видеоигрите в столичния Bulgaria Mall на 26 ноември

Първият изцяло женски турнир по игрите HeartStone и League of Legends, единственият по рода си StarCraft BroodWar турнир за ИТ специалисти и още много състезания ще се проведат в рамките на геймърското събитие ASUS Game Arena.

То ще събере предколедно феновете на видеоигрите в столичния Bulgaria Mall на 26 ноември и ще им даде възможност да премерят сили по някои от най-актуалните заглавия, както и да изпробват най-новите геймърски технологии. Регистрацията на участниците започва в 9:00 ч., а началният час на турнирите е 10:00 часа.

Основните турнири ще се проведат на новите гейминг лаптопи на генералния спонсор Asus, с което събитието ще промени представите, че най-актуалните видеоигри не могат да се играят на преносими компютри. А когато не се провеждат срещи от турнирната програма, посетителите ще могат сами да се убедят във възможностите на най-новите гейм технологии.

Домакин на събитието ще бъде Bulgaria Mall и всички посетители ще имат възможност да се включат в гейминг турнирите по някои от най-популярните игри, както и в първия по рода си женски гейминг турнир. Регистрация за събитията може да бъде направена на място, както и на asusgamearena.com.

ASUS Game Arena включва турнири по нашумялата игра от жанра шутър Overwatch, по HearthStone, изцяло женско състезание по HearthStone и League of Legends, както и надпревара за ИТ специалисти по StarCraft BroodWar. Победителите в турнирите ще получат награди от организаторите и спонсорите.

Публиката също ще бъде зарадвана с множество игри и награди. Посетителите ще имат възможност също да се срещнат с някои от най-популярните гейм влогъри, както и интересни съпътстващи прояви в сферата на виртуалната реалност, escape – стаите, комиксите и много други. Събитието ще се проведе с подкрепата на ASUS, Bulgaria Mall, Laptop.bg, Vivacom, Pulsar и Logitech.