Новият iPad Pro ще има 7-нм процесор

iPad Pro със 7-нм процесор се очаква през първата половина на 2018 г.

Следващото поколение таблет iPad Pro ще разчита на 7-нанометров процесор A11X, произведен от тайванската компания TSMC, която е единственият партньор на Apple за чиповете A11, използвани в iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X, съобщи DigiTimes.com.

Новият iPad Pro се очаква да излезе в края на първото или началото на второто тримесечие на 2018 г. Процесорът A11X ще бъде първият чип на TSMC, изготвен по 7-нанометров процес с използване на технология InFO (Integrated Fan-out).

По-рано един от изпълнителните директори на TSMC съобщи, че през третото тримесечие компанията е достигнала етапа на серийно производство на 7-нм чипове. В момента тайванският гигант работи със своите най-големи клиенти именно по 7-нм чипове, които се очакват на пазара през първата половина на 2018 г.

В заключителното тримесечие на 2017 г. TSMC очаква приходи в диапазона от 9,1 до 9,2 млрд. долара, което е с 10% повече от постъпленията за предходното тримесечие. Главен фактор за растежа на компанията са 10-нанометровите чипове.

Коментар