Геймингът не е само за мъже, показа Asus Game Arena

Asus Game Arena развенча митовете, че жените не играят видеоигри, както и че геймърите не спортуват

Много митове бяха развенчани на геймърското събитие Asus Game Arena през уикенда в София. Организираният в неговите рамки League of Legends турнир за жени показа, че геймърите не са само мъже, както и че представителките на нежния пол могат да демонстрират високо ниво и завидни качества в една от най-популярните състезателни видеоигри.

В добавка, водещият на Asus Game Arena – популярният влогър Venom The Doctor организира и състезание по лицеви опори, на което младежите опровергаха и популярното мнение, че геймърите не спортуват.

„Геймингът вече се е превърнал в пълноценен спорт със своите отбори, звезди и състезания. Едновременно с това професионалният гейминг преминава към нови платформи и лаптопите се превръщат в основен клас устройства за игра“, заяви Иван Маников, представител на Asus за България.

В турнирите по Overwatch, Hearthstone и League of Legend участваха стотици фенове на видеоигрите. Столичният Bulgaria Mall стана арена и на първия по рода си изцяло женски турнир по League of Legend.

В турнирите по Overwatch, Hearthstone и League of Legend участваха стотици фенове на видеоигрите

Турнирите се проведоха на мощни лаптопи Asus ROG Strix, създадени специално за геймъри. Мобилните машини успешно заместят настолните компютри, благодарение на високата производителност и охлаждаща система.

Коментари по темата: „Геймингът не е само за мъже, показа Asus Game Arena”

добавете коментар...

  1. Иво

    Уточнете, че именно тази серия лаптопи на АСУС има проблем с прегряването. По-добре изчакайте 2018 г., да си решат проблема плюс лаптоповете ще бъдат не със сегашното 7-мо поколение ИНТЕЛ процесори, а с 8-мо.

Коментар