Инвестиционен фонд Belayer развива блокчейн у нас

Думата belayer идва от планинарския жаргон и представлява човекът, който подсигурява въжето, когато се катерим нагоре, поясни Филип Митов, основател и CEO на фонда

Инвестиционен фонд, посветен на блокчейн-технологията, стартира отскоро на българския пазар. Belayer е основан от консултантите по криптовалута и дигатални активи Филип Матов и Валентин Димитров.

Целта на фонда e да даде възможност за инвестиция в развитието на тази нова технология чрез портфолио от криптовалути и крипто-токени, както и да работи за по-информирано обществено мнение. За екипа на Belayer блокчейн е социално явление и един от малкото моменти, когато технология и общество узряват един към друг в един и същи момент.

Експертите на фонда ще запознават с възможностите на технологията, допирните й точки с бизнеса и институциите, ще информират за рисковете и ще работят за по-висока доходност клиентите, посочиха от Belayer.

Има няколко начинa за участие в развитието на тази нова технология: чрез инвестиция в криптовалути, копаене на криптовалути и проекти с потенциал за развитието на блокчейн общност, поясниха от фонда. Екипът на Belayer има няколкогодишен опит в крипто-сферата и има тесни контакт с крипто сцената на Япония.

От създаването си в началото на октомври до 27 ноември фондът отчита доходност от 39,2%. По-ранни инвеститори в портфолиото на фонда са регистрирали ръст на своите инвестиции с над 274%.

Основателят и CEO на Belayer Филип Матов е работил преди това в BNP Paribas Cardif в Япония, където се занимава с бизнес развитие, нови технологии и стартъпи. По време на престоя си в Токио става личен съветник на Сатоши Кобаяши, основател на Smart Contract Japan и член на Enterprise Ethereum Alliance.

“Когато създадох Belayer, исках да покажа на нашите потенциални инвеститори, че това е един нов и предизвикателен път, по който ще вървим заедно. Думата “belayer” идва от планинарския жаргон и представлява човекът, който подсигурява въжето, когато се катерим нагоре”, поясни Митов.

Коментар