Спокоен пазар на печатащи устройства, HP е начело

Пазарът на струйни принтери продължава да нараства, повечето устройства са мултифункционални

Продажбите на принтери, копири и мултифункционални устройства в световен мащаб са нараснали с 1% през третото тримесечие, достигайки 25,3 млн. броя, докато приходите са намалели с 5% до 13 млрд. долара, сочи нов доклад на IDC.

Доставките на струйно оборудване бележат ръст от 4%, а в сегмента на лазерните устройства се наблюдава спад от 1,2%. Корпоративният пазар на струйни принтери е нараснал с 3,3% до 2,5 млн. броя, 90% от които са мултифункционални (MFD).

От петте водещи производители най-силна динамика показва Samsung – продажбите на печатащи устройства с корейската марка са се увеличили с 6,5% в периода юли-септември, спрямо третото тримесечие на миналата година.

Именно Samsung заема пето място на световния пазар за печатащи устройства с дял от 3,5%. Лидер е HP Inc., която бележи ръст в продажбите от 3,3% до 9,8 млн. броя и контролира 38,7% от пазара, следвана от Canon с продажби в размер на 4,9 млн. броя (0,4% ръст) и 19,6% дял от целия пазар.

В топ 5 влизат още Epson и Brother, на които се падат съответно 17,9% и 7,3% от световния пазар на печатащи устройства. Epson единствен от водещите производители регистрира спад на продажбите, макар и само с 1%.

Коментари по темата: „Спокоен пазар на печатащи устройства, HP е начело”

добавете коментар...

  1. Манджорно

    Samsung продаде бизнеса си с принтер/печатащи устройва на HP преди няколко месеца, така че като обединим и двете цифри, нещата изглеждат още по-успешно за HP

Коментар