Apple издейства забрана за бранда MiPad на Xiaomi

Xiaomi е на път да загуби правото да продава таблети с марката MiPad в Европа

Apple се добра до съдебна забрана за използване на търговската марка за таблети MiPad от страна на китайския си конкурент Xiaomi, стана ясно тази седмица.

Европейският съд забрани на Xiaomi да регистрира търговската марка MiPad след жалба от страна на Apple, предаде Ройтерс. Съдът смята, че буквата M в името може да се прочете от англоезичните потребители като My (мой), което да ги въведе в заблуждение, предвид високата степен на визуална прилика с устройствата iPad.

Xiaomi може да обжалва решението във Върховния съд на Европа, но засега няма яснота дали китайската компания ще прибегне до подобен ход. Ако приеме настоящото съдебно решение или не спечели евентуалното обжалване, Xiaomi ще бъде принудена да се откаже от бранда MiPad.

Първият модел Xiaomi MiPad беше представен още през 2014 г. и, според наблюдателите на пазара, устройството прилича силно на Apple iPad mini. Компанията подаде заявка за регистрация на търговската марка в ЕС също през 2014 г., но впоследствие Apple внесе жалба в патентното ведомство на ЕС (EUIPO).

Коментари по темата: „Apple издейства забрана за бранда MiPad на Xiaomi”

добавете коментар...

  1. анонимен

    Китай е един от най – големите пазари на Епъл. Вероятно някой някак ще отговори. Доста е вероятно, в същност.

  2. фикрет_краката

    браво браво, може да се прочете може дан е се прочете ?!?! то и таблети с различни ‘външни разлики’ не съм виждал на пазара ама ай на… туй корупцията голямо нещо било

Коментар