100 администрации са готови за е-обмен на документи

Все повече администрации могат да обменят документи изцяло по е-път

Повече от 100 администрации – централни и общински – вече могат да обменят документи помежду си изцяло по електронен път, сочат данните на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ).

Сред тях са министерствата на финансите, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на вътрешните работи, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, ИА „Одит на средствата от Европейския съюз“, Държавната агенция за бежанците и редица други.

Повече от 80 общински и 8 областни администрации също са реални участници в системата за електронен обмен на съобщения. Към 5 декември т.г. още близо 250 администрации са заявили готовност да се присъединят към системата, поддържана от Агенцията за електронно управление.

Премахването на хартиения обмен на документи между администрациите ще намали времето и разходите за административното обслужване на гражданите и на бизнеса.

ДАЕУ напомня, че до 1 ноември 2018 г. администрациите трябва да преустановят напълно хартиения документооборот помежду си в изпълнение на целите за намаляване на административната тежест и на облекчаване на административното обслужване на гражданите и на бизнеса.

Коментари по темата: „100 администрации са готови за е-обмен на документи”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Браво, дано всичко е наред със софтуера!

    п.с. Ако имаше за плюене нещо поне 2-3 коментара щеше да има, а сега като има нещо положително никой няма да напише нещо. Не, че подкрепям правителство или някакви политически сили, приемам, че всички са един дол дренки, крадливи маймуни! Поне, когато се види, че нещо е ОК, е добре да се изрази положително мнение 😉

Коментар