IBM въвежда сървъри за изкуствен интелект

Базираните на Power9 сървъри на IBM са първите по рода си системи за работа с изкуствен интелект и когнитивни изчисления, подчертават от компанията

Сървъри от ново поколение са проектирани от IBM специално да посрещнат високите натоварвания на задачите с изкуствен интелект. Новите машини Power Systems стъпват на процесор Power9 и са способни да съкратят времето за машинно обучение почти четири пъти, уверяват от ИТ компанията.

Машината Power Systems AC922 използва технологии като PCI-Express 4.0 и ново поколение Nvidia NVLink и OpenCAPI, които заедно с мощния Power9 процесор увеличават пропускателната способност 9,5 пъти, в сравнение със системите x86 на база PCI-E 3.0.

Създадохме уникална система за работа с технологии за изкуствен интелект (AI) и когнитивни изчисления, казва Боб Пичиано, старши вицепрезидент на подразделението IBM Cognitive Systems. По неговите думи, сървърите на база Power9 се явяват не само основа за най-високопроизводителните компютри, но също така позволяват невиждано досега мащабиране, което ще способства за научни пробиви и революционни подобрения в бизнес показателите.

Сървърът от ново поколение е разработен с идеята да увеличи производителността на всички популярни работни среди (фреймуърк) за изкуствен интелект като Chainer, TensorFlow и Caffe, както и на съвременните системи за управление на бази данни, използващи ускорители – например Kinetica.

С помощта на новата машина специалистите по обработка и анализ на данни ще могат по-оперативно да разработват приложения за дълбоко, машинно обучение в областта на научните изследвания, разкриване в реално време на схеми за измама и при анализ на кредитния риск, поясняват от IBM.

Коментари по темата: „IBM въвежда сървъри за изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Програмист

    3050 година – Майка с малкото си на плажа :
    – мамо а откъде се взема пясъкът?
    -От микросхемите и процесорите на АМД. Раздробяват ги , вадят силиция , топят го и го раздробяват и ето пясък…

Коментар