Половината свят ще ползва интернет през 2019 г.

3,84 млрд. души ще ползват интернет през 2019 година, сочат прогнозите

Броят на интернет потребителите ще достигна 3,46 милиарда до края на настоящата година, сочи прогноза на eMarketer. Почти 47% от населението на Земята влиза в мрежата поне веднъж месечно от настолен РС, лаптоп или мобилно устройство.

Анализаторите очакват към 2019 година над 50% от хората, или 3,84 млрд. души, да ползват интернет. След още една година броят на интернет потребителите ще достигне 4,14 млрд. души, или 53,7% от цялото население на планетата.

Ръстът в броя на интернет потребителите е способстван от продължаващото разпространение на мобилни телефони с интернет възможности. Тези устройства за достъп до мрежата са предпочитани от много хора в Азиатско-Тихоокеанския регион, Централна и Източна Европа, Латинска Америка, Близкия изток и Африка.

2,73 млрд. души вече се свързват към мрежата с помощта на мобилни телефони. Преобладаваща част от тях (87,4%) са притежатели на смартфони. По данни на eMarketer, тази година броят на потребителите на смартфони ще достигне 2,39 млрд. души, което съответства на 32,3% от цялото население на света.

Очаква се също смартфоните да разширят пазарните си позиции, след като през 2016 г. станаха основен тип мобилно устройство, измествайки обикновените телефони. Около 54% от всички използвани телефони в момента попадат в категорията на смартфоните.

Коментари по темата: „Половината свят ще ползва интернет през 2019 г.”

добавете коментар...

  1. фофу

    Ами не е половин свят. а половин планета. Клингоните имат планетни където почти няма. На Дегоба също няма. Вулканите пък са на почти 100%, същото е и на Алфа Центури.

  2. A-ha

    Пазар…

  3. Аман

    и ко?

Коментар