Microsoft пише история с Edge за Android

Само за два месеца браузърът Edge за Android бе свален от 1 милион потребители на Google Play

Microsoft налага трудно новия си браузър Edge сред десктоп потребителите, но мобилното приложение се превърна в хит за краткото време откакто е на пазара, сочи статистиката за свалянията от Google Play.

„Уау, това е бързо! Edge за Android вече има 1 милион потребители! Благодаря на всички, които инсталираха и дадоха обратна връзка!”, написа в профила си в Twitter Джо Белфиоре – вицепрезидент на Microsoft.

Edge за Android е третото по популярност безплатно приложение за комуникации в САЩ с рейтинт от 4,2 звезди в Google Play Store, като отстъпва само на Facebook Messenger (1) и WhatsApp Messenger (2).

Бета версия на мобилния браузър излезе преди два месеца и бързо преодоля 500-хилядната бариера, а сега Microsoft може да се похвали с над 1 милион сваляния. Edge привлича както Android потребители, така и бивши фенове на Windows Phone.

Пробивът, разбира се, е далеч от единия милиард на Skype за Android, но Microsoft се надява и Edge да покори този връх с въвеждане на синхронизация на табове и поддръжка на таблети.

Коментари по темата: „Microsoft пише история с Edge за Android”

добавете коментар...

  1. @Anonymous

    OMG Chrome е вграден, няма как да го свалиш

  2. авер

    От MS вместо да правят поредния смотан браузър, да бяха направили нова версия на IE или да бяха измислили начин изцяло да го подменят. Сега трябва да поддържаме IE11 до 2025-та. Това е безумие.

    PS – Edge е закъснял с няколко години. Ня вярвам технологично да могат да наваксат преднината на другите браузъри.
    Освен това Edge не работи на Linux, а всеки уважаващ себе си разработчик ползва Linux.

  3. _

    Само не разбрах що снимката е на iPhone?!

  4. Saevar

    ти да видиш, ще се окаже че на М$ продуктите работят по добре на Линукс … ха ха

  5. Anonymous

    А хром колко е свялян?

Коментар