Инвеститорите чакат още по-силен биткойн през 2018 г.

Биткойн привлича все по-голям инвеститорски интерес

Повечето инвеститори в биткойн очакват през следващата година криптовалутата да се представи още по-добре, сочи проучване на LendEDU в САЩ, данни от което публикува CoinDesk.

77% от анкетираните смятат, че през 2018 г. цената на биткойн ще расте по-бързо, отколкото през настоящата година. В момента курсът на биткойн превишава 17 000 долара, докато в началото на годината криптовалутата струваше под 1000 долара.

На фона на този ръст, близо 75% от инвеститорите планират да увеличат вложенията си в биткойн през следващата година. От друга страна, около 31,5% от анкетираните възнамеряват да продадат част от своите биткойни през 2018 г., а останалите или нямат такива планове, или се колебаят.

Над половината (51%) от анкетираните твърдят, че ще направят поне една физическа покупка, използвайки криптовалута, а 30% още не са уверени дали ще реализират подобни сделки.

Около 50% от инвеститорите не желаят регулиране на криптовалутата. Но 30% искат допълнително регулиране с очакване то да помогне за стабилизиране на цената на биткойн.

Коментари по темата: „Инвеститорите чакат още по-силен биткойн през 2018 г.”

добавете коментар...

  1. Българин

    Аз имам биткойн. Купих за 1000 лева, сега имам 8000 лева.

  2. анонимен

    Ти нали си вътре, какво ти пука за другите радвай се още докато можеш :).

  3. hokutoshinken

    Хайде на коментарите от сорта на ” балон, понци, пирамида” е, дори и да е така, хората пари правят, докато други се ослушват и дават мнения по теми от които дори нямат представа 🙂

Коментар