Уеб платформа ще свърже бизнеса и образованието

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Николов подписаха Меморандум за сътрудничество с цел свързване на бизнеса и образованието (снимка: МОН)

Интернет-базирана платформа ще свърже бизнеса с образованието – първоначално в Столична община, а на по-късен етап и на национално ниво, стана ясно тази седмица.

Министреството на образованието и науката и Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции подписаха вчера Меморандум за сътрудничество, чиято цел е именно свързването на бизнеса и образованието.

Предвижда се създаване на уеб платформа с безплатен и неограничен достъп, в която фирмите ще могат да обявяват стажове и обучения, както и свободни работни места.

Бъдещата „Дигитална карта на образователната система в Столичната община за подготовка на кадри“ ще дава актуална информация в кое училище колко ученици и по какви специалности се подготвят.

Очаква се платформата да стартира през март 2018 г., като амбицията е този проект от регионален да стане национален, уточниха от образователното министерство.

Коментари по темата: „Уеб платформа ще свърже бизнеса и образованието”

добавете коментар...

  1. ха

    Ето така не се прави.

Коментар