SumUp стъпва на българския пазар

Мобилният POS терминал се свързва към смартфони и таблети чрез Bluetooth

SumUp, европейска компания за мобилни разплащания, стартира своята услуга за приемане на картови плащания в България. Без месечни такси и без договорни задължения, SumUp обещава да промени начина, по който българските компании приемат плащания с карта.

Със SumUp собствениците на фирми разполагат с картов терминал и безплатно приложение за iOS или Android, които им дават възможност да приемат плащания с всички видове карти, вкл. безконтактни. SumUp премахва големите месечни разходи и сложната документация, свързани с използването на традиционните POS терминали, като при извършена транзакция се удържа само процент от стойността ѝ.

Без месечни и годишни такси и с изцяло онлайн процес на регистрация, услугите на SumUp са насочени към малкия и среден бизнес. Част от клиентите на SumUp са козметични салони, пекарни, квартални магазини, както и професионалисти на свободна практика.

Според Даниел Клайн, изпълнителен директор на SumUp, в момента има значителен ръст на безкасовите плащания, но досегашните алтернативи не създават достатъчно възможности за бизнеса. SumUp иска да промени това, като осигури възможност за приемане на картови плащания и извършване на продажби по всяко време и навсякъде.

SumUp е една от най-бързо развиващите се компании в Европа и се утвърждава като глобален бранд за картови разплащания. Годишните приходи на SumUp надхвърлят 100 милиона щатски долара, като всеки ден повече от 2000 търговци по целия свят избират услугите на компанията. Понастоящем SumUp си партнира с големи компании като Metro Cash & Carry и Unicredit.

Коментари по темата: „SumUp стъпва на българския пазар”

добавете коментар...

  1. Савов

    До Димитър Иванов – банките на дават ПОС терминал на кого да е – проучват те и вадят заключения дали ставаш или не по тайни за теб критерии. Може би един от най-важните е колко ти е оборота , така че малък оборот – няма шанс. И да има такси свързани със СИМ картата която се монтира в ПОС терминала.

  2. pro

    Аз ще чакам Android Pay да дойде и в България… някой ден!

  3. Димитър Иванов

    Интересно е каква точно е разликата от това да отидеш в първата БГ банка и да си направиш Виртуален акаунт, ПОС и онлайн плащане и това SumUP. Банките също нямат месечна и годишна такса за това и съм сигурен, че са им по-ниски таксите за транзакция.
    Освен оформянето на първоначалните документи не знам в какво ще е улеснението.

  4. Йоахон

    Браво! По добре късно отколкото нивга!

Коментар