САЩ обвиниха Северна Корея за атаката с WannaCry

САЩ публично обвиниха Северна Корея за мащабната кибератака WannaCry, която по-рано тази година засегна правителствени структури и частни компании по целия свят.

Официалното изявление на Том Босърт, съветник на президента Доналд Тръмп, което хвърля вината за WannaCry върху Северна Корея, бе публикувано тази седмица в Уол Стрийт Джърнъл.

Обвиненията са подкрепени с доказателства, събрани от чужди правителства, независими компании по киберсигурност и корпорации, пострадали пряко от кибератаката.

Не е изключено администрацията на Доналд Тръмп да използва WannaCry като инструмент за натиск срещу Северна Корея чрез санкции, както се процедира с ядрената програма на азиатската държава.

САЩ ще продължат да използват своята стратегия за максимален натиск, за да обуздаят способността на Пхенян да предприеме атаки – кибер или не, казва Босърт.

По неговите думи, хакерите трябва да получават сурови наказания за киберпрестъпленията, а корпорациите-жертви на такива престъпления са длъжни да засилят мерките за сигурност и да предприемат активни действия за борба със злонамерени субекти и чужди правителства.

Коментари по темата: „САЩ обвиниха Северна Корея за атаката с WannaCry”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Крадецът вика “дръжте крадеца”…

  2. РядкоЩастие

    Не забравяйте Wanna Cry както използва и от къде тръгна всичко, така че това изказване е меко казано без смисъл, без логика и не подкрепено от факти. Wanna Cry използва инструмент, създаден от самите… #ИскаПлаче 🙂

  3. з

    Ха Ха Ха

  4. Аман

    Чей уе, они не беха ли некви мноо пропаднали комуняги дето нямат компове и живеят у мизерия??? как хакнаха хамериканските братя уе???

Коментар