Hubsan x4 501s – интелигентен FPV 1080p дрон

Hubsan x4 501s е квадрокоптер с 6-осова стабилизация и безчеткови мотори за витлата

Безпилотните летателни апарати, или т.нар. дронове, стават все по-умни. Производителите на този нов клас устройства интегрират в тях най-различни функции, които улесняват управлението на дрона и създават повече удобства и възможности за потребителите при заснемане на видео сред природата.

Квадрокоптерът Hubsan x4 501s е интелигентно устройство, с множество функции за пълноценно потребителско изживяване и с високо качество на кадрите. Моделът се предлага в момента на разпродажба, на половин цена, в онлайн магазина Tomtop. В дрона е интегрирана 1080p видео камера, а в комплекта е включен FPV (First Person View) радио-контролер (трансмитер, предавател) с голям 4,3-инчов екран за управление и наблюдение в реално време на заснеманото видео.

Hubsan x4 501s работи в тандем с трансмитер за управление и наблюдение в реално време

Hubsan x4 501s разполага с интегриран GPS модул, който прави възможни редица автономни функции – например, режим „следвай ме”, при който дронът следва маршрута на потребителя, и функция „автоматично завръщане” на квадрокоптера у дома.

LED осветление прави този дрон истинска атракция при полети нощем

Освен че е компактен и лек, дронът се отличава и с LED осветление за нощни полети и заснемане! Предвиден е и специален „headless” режим, който решава проблемите, когато пилотът загуби ориентация. Можете също да фиксирате позицията на дрона на определена надморска височина. Всички тези функции са в допълнение към стандартните възможности за управление чрез контролера – нагоре/надолу, ляво/дясно, напред/назад.

Камерата на дрона заснема 1080p видео, което се предава в реално време на екрана на трансмитера

Hubsan x4 501s се задвижва от четири безчеткови двигателя със самоуплътняващи се витла и е стабилизиран от 6-осов жироскоп. Доставяният комплект е готов за полет, като изисква само добавяне на четири батерии тип AA за трансмитера. Заснетите снимки и видео се предават в реално време през безжична 5.8G връзка на разстояние до 300 метра. Батерията с капацитет 2700 мАч осигурява 20 минути полет на дрона, а пълното й зареждане става за около два часа.

Дронът се доставя напълно готов за употреба заедно с трансмитера и резервни витла

Цената на Hubsan x4 501s в момента е $169,99 на разпродажба в онлайн магазина Tomtop. Дронът се доставя напълно готов за употреба от склад в Германия (срещу $10,71 куриерски разходи). В комплекта освен самия квадрокоптер са включени още FPV предавател, батерия, вградената камера 1080p, двойна резервни витла, захранващ адаптер и ръководство за потребителя. Устройството тежи 455 грама.

Коментар