Илон Мъск подготвя за космоса Tesla Roadster

Американската компания SpaceX планира да пусне през януари ракета-носител Falcon Heavy, която ще изведе в космоса електромобил Tesla Roadster. Снимки на колата бяха публикувани в социалната мрежа Instagram.

Мнозина приеха като шега информациите за подобна мисия, но шефът на Tesla и SpaceX – Илон Мъск – публикува в Instagram нови снимки, които демонстрират електромобила в хангара на SpaceX.

От космическата компания вече се застраховаха, че първият старт на Falcon Heavy може да се окаже неуспешен. Всъщност, за успех ще се счита, ако ракетата излети и набере височина. Ето защо използването на ценен товар в случая е неоправдано.

Но Илон Мъск не е от хората, които биха натоварили Falcon Heavy просто с бетонни блокове за целите на изпитанията. Той планира да достави в космоса друго свое творение – електромобила Tesla Roadster.

Идеята е колата да бъде изведена на орбита около Марс, а мисията ще бъде озвучена с песента Space Oddity (Космическа странност) на Дейвид Бауи, която е популярна сред астронавтите.

Коментари по темата: „Илон Мъск подготвя за космоса Tesla Roadster”

добавете коментар...

  1. Митак

    Дори и хората с много пари са оглупели. Тъпа PR реклама просто за един за автомобил. За космическите мисии има смисъл да се изпращат изследователски апарати. А за да е практично и да има смисъл може да се изпращат модули от сглобяеми конструкции, които да се използват за бъдещо заселсване за бази и станции. Какви са тези глупости!?

  2. Иван

    Така е … какво друго да се очаква от бизнесмени и предприемачи.
    Има доста реални примери от историята. За пример с откриването на рентгена и рентгеновите лъчи. Един много предприемчив иноватор бизнесмен и сериен предприемач както е модерно да се казва стигнал до идеята за супер иновативен бизнес решил да фотоепилира с рентген тоест обезкосмяване на нежеланите места за жени. Не след дълго време от рентгеновите лъчи трайно обезкосмените жени започнали да се разболяват и да умират от иновативната рентгенова козметика. 🙂 Та за какво да говорим нищо лично просто бизнес.

  3. ха

    Простотия… Ако смята да праща нещо в орбита около Марс, то защо не заложи на евентуални полезни суровини за бъдещите мисии? Суровините не са нещо скъпо.

  4. Асенов

    Ще добави към космическия боклук и своя…..

  5. Огнян Пеев

    Що не?! 🙂

Коментар