Brother Toner Benefit прави печата с лазерно качество много по-достъпен

HL-1222WE е монохромен лазерен принтер от новата серия Brother Toner Benefit

Когато става дума за документи и бизнес кореспонденция, лазерните печатащи устройства безусловно са предпочитани. Развитието на технологиите не подминава тези продукти и дори началният клас лазерни принтери вече предлагат скорост от 20 страници в минута и печат с резолюция над 600 dpi.

Японската компания Brother, която има сериозно реноме заради надеждните и изгодни печатащи устройства, които предлага, съвсем наскоро пусна в продажба новата си серия Toner Benefit. Първите два модела, които носят това обозначение, са монохромният лазерен принтер HL-1222WE (189 лв. с ДДС) и мултифункционалното устройство DCP-1622WE (279 лв. с ДДС).

Общото при тях, освен техническите характеристики, е че използват един и същи консуматив – тонер касета за до 1500 страници, която има изненадващо достъпна цена – само 44 лв. с ДДС. На практика това означава повече от два пъти по-изгодна себестойност на страница в сравнение с други предлагани модели от същия клас.

Намаляването на цената на тонер касетата до това изключително ниво е възможно благодарение на използването на нова концепция, при която тонер касетата съдържа на практика само тонера, а всички механични компоненти са изнесени в други модули.

Външният вид и инсталацията на по-голямото устройство – DCP-1622WE – по нищо не се отличават от установените норми в класа. Управлението на настройките е реализирано чрез бутони и двуредов матричен дисплей. Плюс е наличието на екранни менюта, документация и софтуер изцяло на български, което винаги е било приоритет на марката Brother.

DCP-1622WE е придружен с пълна поддръжка на български език, вкл. менюта, документация и софтуер

Единственият по-технически момент, преди да започнете да печатате, е настройката на мрежовата връзка, защото и двата модела от линията Toner Benefit поддържат Wi-Fi, т.е. изобщо няма да ви се налага дори да купувате кабел за принтера. След като устройството е свързано към локалната безжична мрежа, остава само да инсталирате софтуера на Brother за модела. Той е интуитивен и предлага множество опции, когато имате нужда от тях, без да ви затрупва с излишни елементи за избор на настройки.

Ако инсталирате съответната опция, можете да получавате информация за нови версии, включително за нов фърмуер, чиито ъпдейт отнема по-малко от 2 минути. По този начин ще сте сигурни, че принтерът винаги работи по най-добрия начин.

Качеството на печат е на очакваното високо ниво, благодарение на резолюцията от 2400х600 dpi, а скоростта от 20 стр./мин. прави модела подходящ и за малки работни групи от 5-8 души. Първата страница след пускане на заявката за печат излиза след по-малко от 10 секунди, така че принтирането няма да губи твърде много от ценното време на служителите.

Когато говорим за оптимални условия на експлоатация и дълъг живот на техниката, е много важно да се използват оригинални консумативи, най-малкото защото те запазват гаранцията на продукта. При Brother DCP-1622WE тя е солидните 3 години след онлайн регистрация и затова фирмата ви стимулира да получавате най-доброто качество и надеждност от продукта си, като купувате само оригинални тонер касети, вече на много по-достъпна цена – 44 лв. за 1500 страници. Неслучайно слоганът на серията е „Позволете си оригинал!”.

Коментари по темата: „Brother Toner Benefit прави печата с лазерно качество много по-достъпен”

добавете коментар...

  1. Saevar

    зависи колега, ако печаташ пари се изплаща 🙂

  2. ха

    Цена от над 3 стотинки на страница не е никак твърде евтино.

Коментар