Три съвета за покупка на най-добрия тонер от Brother

За да бъдете сигурни, че вашето лазерно устройство постига очакваните обеми печат, високо качество и минимум време за обслужване, Brother съветва да изберете оригиналните консумативи

Когато се нуждаете от тонер за принтера, следва да имате предвид много важната разлика между цена и стойност. Получаването на най-добра стройност за бизнеса означава да се гледа отвъд цената на консуматива и очаквания брой копия.

За да предпази бизнеса от капана на фалшивите икономии от тонер, японският производител Brother предлага три основни критерия за стойността на печат, които да улеснят решението за закупуване на консумативи.

Качество. Това е параметърът, с който няма как да правите компромис. Все пак изобщо не е ОК да изпращате или показвате документи, които имат петна, замазани са или са бледи и не изглеждат като оригинали. Обикновено точно това се случва при използване на тонер от друг производител, който не разполага с ноу-хау-то и оборудването на производителя на принтера.

Качеството може дори да се влоши с времето, което налага преждевременна смяна на консуматива. По този начин всички претенции за постигане на голям обем от страници и пестене стават безпредметни.

Надеждност. Неоригиналните тонер касети обещават подобно на оригиналите представяне, но това често идва с влошена надеждност. Едни от най-често срещаните проблеми са изтичане на тонер, често засядане на хартията и повреда на други части, което означава, че устройството е неработоспособно.

Можете да спестите време за поправка на техниката и решаване на проблемите, като използвате оригинален тонер, който е оптимален за конкретния модел принтер.

Капацитет. Освен цената, следващият важен критерий по важност за бизнеса е броя на копията, които касетата може да постигне. Но разгледан сам по себе си, този параметър може да бъде подвеждащ. Истинската картина за стойността на печата включва още качеството и времето, през което устройството е работоспособно.

Ако влошеното качество или други свързани проблеми ви принудят да смените касетата по-рано, тя съответно не може да постигне обещания брой копия. Също така, ако продуктът има проблеми със съвместимостта, изтичане на тонер или често засядане на хартията, броят копия се превръща в не толкова важен фактор, когато времето за отстраняване на проблемите става критично.

Brother предлага три основни критерия за стойността на печат – качество, надеждност и капацитет

Ако някой от посочените три критерия при печат не е задоволителен, това директно оказва влияние на живота на тонер касетата. Така бизнесът страда от повишено време за неработоспособност, ниска ефективност, по-големи разходи за поддръжка и по-висока цена на страница.

Ситуацията става още по-неприятна откъм разходи, ако се окаже, че несъвместимият консуматив е довел до повреда на устройството, при което отпада и 3-годишната му гаранция.

Заменете ниската цена с висока полезна стойност

За да бъдете сигурни, че вашето лазерно устройство постига очакваните обеми печат, предлага високо качество от първата до последната страница и изисква минимум време за обслужване, Brother съветва да изберете оригиналните консумативи.

В серия от изтощителни тестове, проведени от Keypoint Intelligence – Buyers Lab, 10 широко достъпни алтернативни тонери са сравнени с оригинален консуматив за Brother HL-L6300DW.

Докато всички други видове стигат до поне един сериозен проблем, който изисква преждевременна смяна на тонера или непланирано обслужване, оригиналният тонер на Brother постигна най-голям общ брой копия, най-висока средна производителност и печели всички първи места във всички измервания.

При сравнението на средните резултати на всички алтернативни тонер касети, тонерът на Brother постига 57% повече отпечатани копия, което разкрива скритата цена и компромиса с качеството при използване на неоригинални консумативи.

Brother разработва своите тонери за надеждна и оптимална работа с конкретните модели принтери, което гарантира постигане на голям брой копия и най-доброто качество от първата до последната страница, подчертават от компанията.

Коментар