Смартфон блокира пръстите на момиче

Китайско момиче си причини теносиновит от неразумна употреба на смартфон

Прекомерната употреба на смартфон може да причини сериозни увреждания и доказателството за това е скорошен случай с пострадало момиче от Китай, което е диагностицирано с теносиновит.

Пръстите на ръката на момичего се вцепеняват след продължителна употреба на смартфон, става ясно от видео, разпространено във Facebook. Пострадалото момиче било на почивка, като почти през цялото време не вдигнало поглед от екрана на смартфона.

Скоро след това обаче пръстите на дясната ръка на момичето отказали да се движат и то потърсило помощ в болницата. В продължение на няколко дни младата китайка практически не изпускала смартфона от ръцете си, в резултат на което пръстите й „замръзнали” в една позиция и вече не могли да реагират на команди, разказва ndtv.com.

Тя признава, че почти през цялата си почивка е била съсредоточена върху смартфона. Няколко дни по-късно усеща болка в дланите, а пръстите й „блокират” в позицията, в която държи смартфона.

Лекарите диагностицират момичето с теносиновит – възпаление на синовиалната обвивка, разположена около сухожилието, което се причинява от повтарящо се движение.

За щастие, лекарите успели да помогнат на момичето, но историята може да служи като ясно доказателство за вредата, която носи постоянното използване на смартфоните. Всъщност, така е и с всяко друго вманиачаване в живота на хората.

Коментари по темата: „Смартфон блокира пръстите на момиче”

добавете коментар...

 1. ха

  С мотиката нещата са още по-трагични. Лесно се ходи на лекар със смартфон в ръка, докато с мотика в ръка може и охраната на болницата да не те допусне…

 2. Anonymous

  да ходи на село и да хваща една мотика

 3. Сашо

  Ей чиш много си е хубава мишката. Вредни боклуци са смартфоните, таблетите, дебил аповете и социалните мрежи, които трайно и непоправимо увреждат мозъците на и без това затъпелите потребители.

 4. Иван

  Резултатът може да е същия и с работа с компютърна мишка.

Коментар