Прогнозират поглъщане на Netflix от Apple

Медийната компания Netflix се разглежда като потенциална цел за поглъщане от страна на Apple. Вероятността това да се случи е около 40%, твърди скорошна публикация на BusinessInsider.com.

Известно е, че Apple работи по собствен развлекателен канал с филми, сериали, шоута и друго съдържание. Очакваше се компанията да влезе на медийния пазар през миналата година, но това не се случи.

Apple вече привлече към своя проект известни актьори и режисьори. Освен това изтекоха информации, че ИТ гигантът обмисля покупката на медийната компания Disney, която вече притежава голяма част от 21st Century Fox.

Слуховете от края на годината обаче сочат за интерес на Apple към Netflix – лидер в стрийминга на видео съдържание. Вероятността за подобна сделка е около 40%, като стойността й може да достигне 220 млрд. долара, при цена на Netflix в момента от 194,2 млрд. долара.

Поглъщане на Netflix или Disney ще позволи на Apple да се наложи незабавно на пазара за телевизионно съдържание. Ръководената от Тим Кук компания разполага с достатъчно средства, но не е сигурно дали е склонна да плати толкова голяма сума.

Коментар