САЩ: инвеститорите да внимават с критовалутите

„Ако загубите пари, съществува значителен риск нашите усилия да не доведат до възстановяване на вашата инвестиция”, предупреди Комисията по ценни книжа и борси в САЩ

Комисията по ценни книжа и борси в САЩ предупреди, че инвеститорите трябва да „упражняват предпазливост” при боравенето с криптовалути като биткойн. Държавните и федералните регулатори може да не са в състояние да възстановят загубените инвестиции от „незаконни актьори”, допълват от Комисията.

Много от инициаторите на първоначалните предлагания на криптомонети (ICO) и други инвестиции в криптовалута не спазват федералните и щатските закони за ценните книжа, подчертават председателят на Комисията по ценни книжа Джей Клейтън и комисарите Кара Щайн и Майкъл Пивоуар в изявление от вчера.

Докато регулаторите се опитват да урегулират тези бързо развиващи се пазари, Комисията настоява инвеститорите да бъдат бдителни.

„КЦКБ и държавните регулатори на ценни книжа преследват нарушенията, но ние отново ви предупреждаваме, че ако загубите пари, съществува значителен риск нашите усилия да не доведат до възстановяване на вашата инвестиция”, предупреждават от Комисията.

Коментар