Калифорния готви забрана на ДВГ автомобилите

Към 2040 г. на територията на щата Калифорния може да бъде забранено използването на автомобили с двигатели с вътрешно горене (ДВГ), съгласно законопроект, за който съобщава SFChronicle.com.

По-рано губернаторът на Калифорния Джери Браун заяви, че към 2025 г. по пътищата на щата ще има най-малко 1,5 млн. електромобила. В момента в Калифорния са регистрирани 300 хиляди машини, което не замърсяват атмосферата.

„Намираме се в критична точка, когато трябва ясно да осъзнаем колко силно въздействие оказват вредните емисии върху промяната на климата”, казва един от авторите на законопроекта, добавяйки, че днес автомобилите са отговорни за 40% от вредните емисии в Калифорния.

Ако законопроектът бъде приет, то продажбите на ДВГ автомобили – бензинови и дизелови – ще бъдат забранени в Калифорния, считано от 1 януари 2040 г. Подобни мерки спрямо ДВГ машините обявиха и правителствата на няколко водещи европейски държави, вкл. Франция и Великобритания.

Коментари по темата: „Калифорния готви забрана на ДВГ автомобилите”

добавете коментар...

  1. Аман

    Аде уеееее, ай седнете си починете. сипете си! стига са чудили ко да скалъпите уе брат!

  2. Star Trek

    Електрифициране, електрифициране … а Репликатора няма ли кой да го измисли, 3д принтерите до някаде са доближават ако ползват хранителни състафки, но не е същото като репликатора в стар трек 🙂

  3. ха

    За пореден път простотии… Но за съжаление все още не съм открил по-добра алтернатива на technews новините!

  4. The Dark Lord

    До 2040 може и телепортатори да измислят! За пореден път е чудите с какво да си запълните страницата!

Коментар