Шеф на Intel продал акциите си, знаейки за уязвимостта

Браян Крзанич твърди, че продажбата на неговите акции в Intel не е била свързана с узнаване на информация за наличието на критична уязвимост в процесорите на компанията

Информациите за две опасни уязвимости във всички процесори на Intel, както и в част от продуктите на AMD и ARM, които са основна тема на технологичните медии в последните дни, бе допълнена от интересно разкритие за… продажба на акции.

Главният изпълнителен директор на Intel Брайан Крзанич знаел за уязвимостта, когато през ноември миналата година продаде почти всичките си акции в компанията, оставяйки само минимален пакет от 250 000 акции, който е длъжен да притежава в рамките на трудовия си договор, съобщи CNBC.

Предполага се, че Крзанич е получил около 25 млн. долара за акциите си в Intel. Въпреки че сумата не е голяма за мениджър от неговия ранг, самата транзакция повдига въпроси.

Крзанич вече заяви, че продажбата на акциите не е била свързана с узнаване на информация за наличието на критична уязвимост в процесорите на Intel. Не е изключено обаче от Комисията по ценни книжа и борси да предприемат разследване на случая.

Прокрадват се мнения, че Intel и други компании са били уведомени за уязвимостта в процесорите още през юни миналата година. Откритите бъгове крият сериозни рискове за сигурността, а отстраняването им налага пренаписване на парчета код в операционните системи и пускане на кръпки.

Коментари по темата: „Шеф на Intel продал акциите си, знаейки за уязвимостта”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    insider sell

Коментар